Vietoj dvidešimtpirmosios savaitės Raitazijos


***

Ištisą valandą laukiau savo eilės filmuotis su Asta prie arbatos puodelio. Visą tą laiką taip jaudinuosi ir blaškausi, kad net kartu būnanti mergaitė (tikriausiai grimuotojos duktė) pasisakė čia mačiusi daug belaukiančių filmavimo žmonių, bet tokį neramų - pirmą kartą. Aš jai atšoviau: "taip yra todėl, kad kiti neturėjo ką pasakyti televizijos žiūrovams, o aš turiu, tik nežinau kaip tai padaryti..."

Pagaliau aš studijoje. Išsitraukiu iš seno transportinio maišo didelį klintinės uolienos gabalą ir noriu jį padėti ant stalo, bet nelauktai visa filmavimo grupė pradeda dėl to protestuoti. Tenka tą mano stebuklingą retorikos akmenį padėti po stalu, tad vargu ar jį kas nors pastebės ekrane, o ir viltis, kad jis man padės atsakinėjant į klastingus klausimus - gęsta.

Štai, pagaliau ir pirmas klausimas: „Ką reiškia žodis speleologija?". Atrodytų taip paprasta ir aišku, o kaip į jį atsakyti, kai galvoje staiga atsiveria didelė karstinė tuštuma? Juk buvau pasiruošęs pirmam klausimui "koks tavo vardas?", o šį, lyg tyčia, Asta praleido.

Tęsinys gegužės mėn. 13-ą dieną BTV „Šeštadienio ryto" laidoje nuo 10:00 val.

 
Powered by Etomite CMS.