Kuo galite padėti Jūs?

  • Viena iš veiksmingiausių šikšnosparnių apsaugos priemonių – švietimas! Papasakokite vaikams, tėveliams, seneliams kuo šikšnosparniai yra ypatingi, apie jų paslaptingą gyvenimo būdą bei teikiamą didžiulę naudą ne tik gamtai, bet ir žmonėms. Paneikite visuomenėje susiformavusius neigiamus mitus apie šiuos gyvūnus!
  • Netrikdykite šikšnosparnių jų gyvenamosiose vietose – vasaros slėptuvėse ir žiemavietėse. Radę žvėrelį nežalokite jo. Padėkite jį aukščiau žemės, pvz. ant medžio kamieno, pastato sienos, kad atsispyręs nuo pagrindo jis galėtų nuskristi. Jei pasirodys, kad žvėrelis sužeistas ir negali paskristi – kreipkitės į Lietuvos gyvūnų globos draugijos* Laukinių gyvūnų reabilitacijos centrą (telefonas - 8-37 363333) arba Jūsų regiono aplinkos apsaugos departamento Gyvosios gamtos apsaugos inspekciją.
  • Neneškite jų iš žiemaviečių į šiltas patalpas, neimkite jų į rankas ir nešildykite, nešvieskite tam, kad žvėreliai neprabustų ir nesunaudotų sukauptų maisto atsargų.
  • Iškelkite inkilų šikšnosparniams, taip pagausinsite slėptuvių skaičių. Inkilus galima kelti miško aikštelėse, pakraščiuose, parkuose, pakelėse, vandens telkinių pakrantėse - atvirose vietose, kur geras priskridimas. Daugiau informacijos apie inkilus ir jų gamybą rasite internetinėje svetainėje http://www.siksnosparniai.apicentras.lt.

* Lietuvos gyvūnų globos draugija. Tilžės g. 18, 47181 Kaunas. Centrinė būstinė: Radvilų dvaro g. 33-1 LT-48332 Kaunas. El.p. lggd@takas.lt, info[eta]lggd.lt. Internetinė svetainė http://www.lggd.lt

Grįžti į "Šikšnosparniai"

 
Powered by Etomite CMS.