Metų speleonuotraukos konkursas

Kiekvienais metais speleoklubas „Aenigma“ rengia fotokonkursą „METŲ SPELEONUOTRAUKA“ geriausiai speleologinės tematikos nuotraukai išrinkti. Pirmuosiuose konkursuose dalyvavo tik urvuose fotografuojantys lietuviai, vėliau ėmėme sulaukti vis daugiau dalyvių iš užsienio. Visų fotokonkursų nuotraukos talpinamos mūsų svetainės fotoalbume.

2013 m. fotokonkurso rezultatai

2012 m. fotokonkurso rezultatai

2011 m. fotokonkurso rezultatai

2010 m. fotokonkurso rezultatai

2009 m. fotokonkurso rezultatai

2008 m. fotokonkurso rezultatai

2007 m. fotokonkurso rezultatai

2006 m. fotokonkurso rezultatai


2013 M. KONKURSO EIGA:

  • Nuotraukų priėmimas iš dalyvių vyks nuo 2013 m. gruodžio 01 d.  iki 2014 m. sausio 07 d. elektroninio pašto adresu photo[eta]speleo.lt. Nuotraukos, siunčiamos šiuo adresu, bus peržiūrėtos, atrinktos ir patalpintos internetinėje galerijoje.
  • Nuotraukų eksponavimas internetinėje galerijoje, vertinimas ir balsavimas už jas vyks nuo 2014 m. sausio 08 d. iki vasario 07 d. Balsavimas bus anoniminis.
  • Svarbu: pateiktos nuotraukos bus eksponuojamos sugrupuotos pagal temines kategorijas, tačiau vertinamos bus bendrai, neatsižvelgiant į kategorijas. Rekomenduojamos kategorijos eksponavimui: žmogus ir urvas, speleologo portretas, ekspedicijos reportažas, požeminio kraštovaizdžio fotografija, "neformatas".
  • Nuotraukas vertins 5 profesionalių fotografų ir speleologų komisija. Internetinio balsavimo rezultatai turės papildomą (bet ne lemiamą) svorį nuotraukų įvertinimui. Laimėtojai bus paskelbti ir apdovanoti ne vėliau kaip 2014 m. vasario 17 d.

Fotokonkurso nuostatai


FOTOGRAFIJŲ PATEIKIMAS:

Fotografijos konkursui siunčiamos nuo 2013 m. gruodžio 01 d. iki 2014 m. sausio 07 d. elektroninio pašto adresu photo[eta]speleo.lt.

Konkurse gali dalyvauti visi asmenys, kurių padarytos nuotraukos atitinka konkurso reikalavimus. Pagrindiniai reikalavimai:

  1. Fotografijose turi atsispindėti speleotematika, t.y. turi matytis urvo kraštovaizdžio dalis, speleologinė įranga ar kiti dalykai, iš kurių būtų aišku, kad tai su speleologija susijusi nuotrauka.
  2. Ilgoji fotografijos kraštinė turi būti ne mažesnė kaip 2000 pikselių.
  3. Fotografijos turi būti nufotografuotos nuo 2013 m. sausio 01 d. iki 2013 m. gruodžio 31 d.
  4. Fotografijose leidžiamos tik kompiuterinės korekcijos, skirtos ištaisyti eksponavimo ar spalvinės gamos klaidas (sharpness, brightness, level, color balance ir pan.).

Konkursui dalyvis gali pateikti iki 5 fotografijų.

Pateikiant fotografiją rekomenduojama kartu pateikti tokią informaciją:

  1. fotografijos pavadinimas ir kategorija (rekomenduojamos kategorijos: žmogus ir urvas, speleologo portretas, ekspedicijos reportažas, požeminio kraštovaizdžio fotografija, "neformatas").
  2. fotografavimo data (metai, mėnuo), vieta (šalis, rajonas, urvas/kalnų/miesto/ t.t. pavadinimas);
  3. autoriaus vardas, pavardė ar slapyvardis / bendraautorių vardai, pavardės;
  4. atstovaujama šalis, miestas;
  5. kontaktinė informacija (el. paštas, telefonas, kita).
  6. trumpas (iki 300 ženklų) fotografijos, aprašymas.

NUOTRAUKŲ EKSPONAVIMAS IR BALSAVIMAS:

Nuo 2014 m. sausio 08 d. galėsite pamatyti dalyvių atsiųstas nuotraukas, balsuoti už jums patikusias ir jas komentuoti.

Nuotraukos bus eksponuojamos mūsų internetiniame fotoalbume https://galerija.speleo.lt/v/fotokonkursai/ .

Balsuoti už nuotraukas bus galima iki 2014 m. vasario 07 d. Balsavimas internetu anoniminis. 

Kaip balsuoti? Tiesiog pažymėkite nuo vienos iki penkių žvaigždučių, matomų po nuotrauka, ir spragtelėkite pele. Skaičiuojant publikos balsus į žvaigždučių skaičių nebus atsižvelgiama, bus skaičiuojamas tik bendras už nuotrauką balsavusiųjų kiekis.

PRIZAI:

Pirmąją vietą užėmusios nuotraukos autorius bus apdovanotas firminiais speleo.lt marškinėliais ir  speleoklubo "Aenigma" įsteigtu prizu - Petzl firmos nusileidimo įtaisu STOP. 

Antrąją vietą užėmusios nuotraukos autorius bus apdovanotas firminiais speleo.lt marškinėliais ir speleoklubo "Aenigma" įsteigtu prizu - Petzl firmos žumaru ASCENSION.

Trečiąją vietą užėmusios nuotraukos autorius bus apdovanotas firminiais speleo.lt marškinėliais ir speleoklubo "Aenigma" įsteigtu prizu - trimis Petzl firmos karabinais OK.

Konkurso rėmėjas ir organizatorius:

            

 
Powered by Etomite CMS.