Filmas

Nuo rugsėjo 30d. Lietuvos kino tetruose bus pradėtas rodyti filmas "The Cave" (Urvas). Nors tai fantastinio pobūdžio veiksmo filmas, jo kūrėjai teigia, kad filmo idėja nėra iš piršto laužta. Scenarijus buvo kuriamas konsultuojantis su profesionaliais speleologais bei speleo-povandenininkais.

Taip pat nėra laužta iš piršto ekosistemų, sudarytų iš gyvybės formų, egzistencijai naudojančių terminę energiją, egzistavimas. Tokių gyvybės formų ekosistemos yra atrastos Rumunijos urvuose. Ekosistema susiformavo ledynmečio laikotarpiu, o jos egzistavimui visiškai nereikalinga Saulės energija. Yra teigiama, kad net ir įvykus kokiam nors kataklizmui, ir žemėje išnykus 90% gyvybės formų, atrastoji ekisistema galėtų egzistuoti.

Nors filme urvų tyrinėtojai aprengti kaip supermenai - be šalmų, kombinezonų, o merginos nuogais pilvais ir palaidais žvilgančiais plaukais, filmas yra pirmas tokio masto speleologijos pristatymas plačiajai visuomenei. Be abejonės, kurėjų fantazija gali sukelti iškreiptą požeminio pasaulio vaizdą. Dėl šios priežasties atrimiausiu metu Speleo.lt svetainėje pristatysime kritišką filmo komentarą.

Daugiau informacijos apie filmą: http://filmai.lt/?p=filmas&f=urvas

 
Powered by Etomite CMS.