Renkama speleo mokykla 2006/2007 metams

Speleologija - tai ne tik turizmo ar sporto rūšis, tai visas mokslas ir gyvenimo būdas. Čia svarbu ne tik urvas, bet ir žmonės, komanda. Siekdami sudominti speleologija kuo daugiau žmonių, speleoklubo  "Aenigma" (liet. paslaptis, mįslė) nariai kasmet organizuoja speleo mokyklą. Pagrindinis mokyklos tikslas - supažindinti su speleologija, SRT (vienos virvės) laipiojimo technika, urvų tyrimų metodais bei suteikti būtinų speleologui žinių ir įgūdžių. Speleologijos mokyklos mokymų programa apima teorinius ir praktinius užsiėmimus, bei mokomąją ekspediciją į vieną iš urvų rajonų.

Treniruotės vyks penktadieniais, nuo 18 val. Vytenio 46B (žemėlapis) (šalia Montis Magija uolų laipiojimo salės yra sporto salė ir jos antrame aukšte - maža salytė treniruotėms ant virvių). Šalia yra autobusų ir troleibusų stotelės "Sparta". Pirmoji treniruotė gruodžio 1d. 


Trumpai apie numatomą mokyklos programą: nuo gruodžio iki balandžio mėnesio vieną kartą per savaitę sporto salėje vyks treniruotės (atšilus orams galim kraustytis ir į lauką). Treniruočių metu mokysime laipiojimo virvėmis technikos, mazgų, kitų urve reikalingų įgūdžių. Taip pat kas savaitę-dvi bus viena teorinė paskaita: apie judėjimą urvuose, įrangą, mitybą, pirmosios pagalbos suteikimą, urvų susidarymą, tyrinėjimą ir dokumentavimą (temų daug, ir dauguma jų labai reikalingos). Kartais bus daromi žygiai ar užsiėmimai visam savaitgaliui. Balandžio pabaigoje-gegužės pradžioje - tradicinė naujokų ekspedicija, į kurią turėtų važiuoti visi naujokai (ekspedicijos vieta planuojama Krymas, Ukraina arba Kaukazas, Rusija). Mokyklos kaina: orientaciškai 30 Lt. mėnesiui. Iš šių pinigų apmokama salės nuoma treniruotėms. Įrangą, reikalingą laipiojimui virvėmis (apraišas, geležėles), suteikia klubas, treniruotėse reikia turėti tik sportinę aprangą.

Norintys registruotis į speleo mokyklą rašykite laura [eta] speleo.lt 
 
 
 
 
Powered by Etomite CMS.