Barranco de las Gloces

Nuotraukos - Vidmanto Balkūno 

Gražus ir gana nestandartinis kanjonas. Jis prasideda miškingame slėnyje. Kanjonas gana tiesus, giliame plyšyje, kurio sienų aukštis siekia nuo 20 iki 80 m. Šiuo kanjonu būtina eiti vandeningu laikotarpiu. Tai gana trumpas kanjonas, jį galima suderinti su kokiu nors kitu kanjonu netoliese (Furco, Yesa ar Viandico kanjonais). Jei pradėsite juo eiti apie vidurdienį, išvysite nuostabų saulės spindulių žaismą kanjono plyšyje.

Las Gloces

Ėjimas kanjonu: Neskaitant pirmojo 12 m nusileidimo, kur virvė tiesiog būtina, likusią kanjono dalį galima praeiti be virvės. Kai kuriuose kelių metrų nusileidimuose galima naudotis 6 mm virvele (patentuota). Pradedant leistis labai svarbu įvertinti srovės stiprumą: kadangi kanjonas gana siauras, padidėjus srovei, praėjimas tampa kur kas sudėtingesnis. Kanjone yra įrengta papildomų taškų virvei tvirtinti, kuriais galima naudotis priklausomai nuo vandens lygio ir srovės stiprumo. Vanduo labai šaltas, beveik visada einama šešėlyje, ir nėra galimybės pasišildyti saulės spinduliuose. Dėl savo sandaros ir saulės spindulių žaismo tai vienas gražiausių rajono kanjonų.

Kanjono schema

Las Gloces

Priėjimas prie kanjono: Užvažiuokite iki Fanlo kaimo (pro Sarvise arba pro Escalona). Pastatykite mašiną ties įvažiavimu į kaimą. Tiesiai prieš posūkį į kaimą yra medinė turizmo informacijos būdelė ir šalia jos žemyn šiaurės rytų kryptimi į slėnį leidžiasi platus takas. Nusileiskite šiuo taku į slėnį, kur kairėje rasite upės žiotis ir kanjono pradžią.

Schema, kaip rasti kanjoną  

Grįžimas: nusileidę kanjonu paėjėkite jo kairiuoju krantu srovės kryptimi apie 50-100 metrų, kol pamatysite takelį kylantį į kairę aukštyn mišku. Šiuo takeliu užlipsite iki kelio, kuriuo nusileidote iki kanjono. Eikite šiuo keliu iki mašinos.

Las Gloces 

Techniniai duomenys

Šalis

Ispanija

Regionas

Aragonas

Rajonas

Huesca

Gyvenvietė

Fanlo

Kalnų masyvas

Monte Perdido

Upės baseinas

Ara

Upė

Rio Jalle

Kanjono pradžios aukštis

1280 m

Bendras nusileidimas

120 m

Ilgis

800 m

Aukščiausias nusileidimas

12 m

Virvės ilgis

2 x 15 m

Įranga

Neopreniniai kostiumai. Jei srovė didelė, reikalinga kabinimo įranga

Priėjimas

20 min

Nusileidimas kanjonu

1,5 – 2 h

Grįžimas

45 min

Pradžios GPS koordinatės

 

 

Kiti kanjono aprašymai: 

Ispaniškai http://www.pirineosordesa.com/ordesa/index.php?option=com_content&task=view&id=394&Itemid=44

Prancūziškai http://www.descente-canyon.com/canyoning.php/202-2826-Gloces.html

                  http://mb16.club.fr/CANYON/SecteurNerin/Gloces/CadreGloces.htm

 

Las Gloces

Las Gloces    

 

 
Powered by Etomite CMS.